Listige bewakingscamera, gouden hoofdkussen, en een familieauto

KIJK-redactie

20 July 2017 13:00

familieauto

Een camera die buitenshuis alles registreert, een persoonlijke hoofdkussen gemaakt van 24 karaat goud, en een zeer luxe kindermobiel: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 8/2017.

Veilig nest

De Cam IQ van Nest is een ‘slimme’ bewakingscamera die buitenshuis niet alleen registreert wat er rond je toko gebeurt, maar die je ook een seintje geeft als er iemand binnenvalt, die verschil ziet tussen mensen en (bijvoorbeeld) katten, die vaste bezoekers herkent, die automatisch inzoomt op onbekenden, die er redelijk blits uitziet, die is uitgerust met een 4K-beeldsensor (8 megapixels) en HD-audio én die zich in één zin van nog geen tachtig woorden laat samenvatten.

Site: www.nest.com 

Famkar

Dag Ford Focus en Volkswagen Golf! De gaafste gezinsauto is de nieuwe D.Throne. Je kúnt deze luxe kindermobiel vooruit duwen als een buggy – maar door een 300-watt-motor en een lithiumbatterij kun je er ook daadwerkelijk mee sjezen (max tien uur, max 15 kilometer per uur). Tikkie krap, maar de hele fam past erop: kind plus ouder op de bank, secundaire ouder op aanhangend plateau. Kost een paar duizend dollar, maar het familiegevoel is écht onbetaalbaar.

Race naar: www.dthronefamily.com

Dream on!

Volgens eigen zeggen is de Tailormade Pillow Gold Edition het duurste hoofdkussen ooit. En met een prijs van 56.995 dollar zijn wij geneigd dat te geloven. Maar de Hollandse vinding wordt dan ook op maat gefabriceerd, biedt optimale ondersteuning voor alle ligposities én heeft een handgemaakte sloop van stof met 24 karaat goud erin. Slaapt vast heerlijk – maar wie dit bedrag neerlegt voor een kwijlvanger is sowieso niet écht wakker.

Site: www.tailormadepillow.com

Tekst: Rik Peters

Lees ook: Slimme waterfles, kekke VR-bril en een digitale spiegel

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws