Bezette mannen onderdrukken reactie op vruchtbare vrouw

André Kesseler

24 February 2011 10:00

Wetenschappers van de Universiteit van Florida hebben onderzoek gedaan naar het verband tussen hoe vruchtbaar een vrouw is en hoe aantrekkelijk mannen haar vinden.

Tijdens het experiment werd een knappe 21-jarige vrouw ingezet. Ze was getraind om niet met de mannen te flirten, oogcontact zoveel mogelijk te vermijden en zo min mogelijk met ze te praten. In de loop van een aantal maanden kregen verschillende mannelijke studenten de opdracht om met haar een soort puzzel van Legoblokken op te lossen. Achteraf moesten de studenten aangeven hoe aantrekkelijk ze haar vonden.

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat mannen vrouwen aantrekkelijker vinden als die zich in de vruchtbare periode van hun menstruale cyclus bevinden. Vrouwen die bijvoorbeeld in nachtclubs lapdances geven, krijgen veel meer fooi dan normaal. In deze periode is de stem van een vrouw hoger, beoordelen mannen haar lichaamsgeur als opwindender en schiet hun testosterongehalte omhoog.

Ook tijdens dit experiment scoorde de vrouw tijdens haar vruchtbaarste dagen het hoogst. Tenminste, voor een deel. Mannen die zelf een stabiele relatie hadden, gaven de vrouw juist een lage beoordeling. Het lijkt erop dat ze, om hun relatie te beschermen, zichzelf geheel onbewust wijsmaakten dat de vrouw toch niet zo aantrekkelijk was…

Bronnen: The New York Times


Meer Nieuws