Boeing 747 van KLM landt voor het laatst op Sint Maarten

Naomi Vreeburg

29-10-2016 14:30:43

boeing 747

Gisteren scheerde de Boeing 747 van KLM voor de laatste keer over Maho Beach. Bekijk het filmpje. 

Er klonk altijd een enthousiast en ietwat gespannen gejoel wanneer de Boeing 747 van KLM rakelings over Maho Beach, Sint Maarten vloog. Inderdaad vloog, want dit spektakel kun je nu niet meer meemaken. Gisteren rond 17.00 uur is het toestel voor het laatst geland op het vliegveld van Sint Maarten. En dat is fanatieke vliegtuigspotters niet ontgaan. De Boeing 747 kreeg een warm, laatste onthaal.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De toestellen scheren overigens niet voor het spektakel zo laag over het strandje. Maho Beach ligt vlakbij het Princess Juliana Airport. Omdat de landingsbaan hier erg kort is, kleiner dan 2500 meter, proberen toestellen zo dicht mogelijk bij het begin van de baan te landen. De vliegtuigen kunnen dan ook niet anders dan laag vliegen over het strand.

Airbus A330 vervangt Boeing 747

De Boeing 747 is aan de kant gezet voor de Airbus A330, die vanaf nu een directe verbinding tussen Schiphol en Sint Maarten heeft. De Airbus A330 kun je dus nog wel bewonderen op het piepkleine strandje in Sint Maarten. Helaas is dit toestel wat minder imposant. Echter zal dit de vliegtuigspotters vast niet tegenhouden.

Bron: RTL Nieuws, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis