Boek: De deeltjessafari

KIJK-redactie

29 October 2014 13:00

Jean-Paul Keulen, coördinerend redacteur bij KIJK, schrijft in zijn boek De deeltjessafari over deeltjes waarvan geen mens nog het bestaan heeft kunnen bewijzen, maar die toch hard nodig zijn.

Twee jaar na het verschijnen van zijn succesvolle debuut De deeltjesdierentuin, dat inmiddels aan de zevende druk toe is, zadelt Jean-Paul Keulen de nieuwsgierige mens op met het sublieme vervolg: De deeltjessafari. Opzadelt ja; want het is weer een werk dat je liefst in één ruk uitleest, ware het niet dat je brein ervan gaat knetteren.

In zijn eerste boek beschreef hij deeltjes die onomstotelijk zijn bewezen, met het higgsdeeltje als de benjamin. In het vervolg neemt hij ons mee op een spannende safari: op zoek naar deeltjes waarvan geen mens nog het bestaan heeft kunnen bewijzen, maar die toch hard nodig zijn. Om donkere materie te kunnen verklaren bijvoorbeeld, of het ontbreken van antimaterie in ons heelal.

Keulen schrijft met de humor en schwung die je van hem gewend bent, en het lijkt wel alsof dit boek nog makkelijker uit zijn pen is gekomen dan zijn debuut. Een must voor iedereen die grip op de wereld van het kleinste wil krijgen.

***** | 176 pagina’s | € 14,99 (paperback) of € 11,99 (ebook)

Tekst: Vivianne Bendermacher


Meer Nieuws