The Boring Company toont testtunnel

Laurien Onderwater

06-11-2018 15:59:32

The Boring Company tunnel

Het saaie bedrijf van Elon Musk heeft een filmpje vrijgegeven van de testtunnel onder Los Angeles.

“Het verkeer drijft me tot waanzin. Ik ga een tunnelboormachine bouwen en start gewoon met graven…” Met deze woorden uitte Elon Musk ruim een jaar geleden zijn frustratie op Twitter. De ondernemer was vastbesloten een ondergrondse tunnel voor auto’s te gaan graven om het fileprobleem aan te pakken. Nu, maanden later, heeft hij een filmpje gepubliceerd van zijn testtunnel. En die ziet er bizar lang uit.

Lees ook:Boring Company koopt hogesnelheidslijn

Gratis ritje

De tunnel is gebouwd in Los Angeles en loopt onder het hoofdkwartier van SpaceX door. Hij is 3,2 kilometer lang. De ‘autoslede’ die mensen door de tunnel moet vervoeren, kan een snelheid van 250 kilometer per uur halen.

In eerste instantie gaat het alleen nog om fietsers en voetgangers die naar de gewenste locatie worden gebracht. Bovengronds stappen de reizigers in, waarna een lift de slede naar beneden brengt en op de baan zet. Uiteindelijk moeten ook auto’s op de slede kunnen worden vervoerd. Dat ziet Musk zo voor zich:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De bedoeling is dat er veel meer van dit soort tunnels in de loeidrukke Amerikaanse stad komen. Daarmee wil Musk grote steden voorzien van een ondergronds netwerk, waarbij mensen razendsnel van A naar B reizen en dus niet meer urenlang in de file hoeven te staan.

Eerst maar eens zien hoe deze testversie wordt ontvangen. De ruim 3 kilometer lange tunnel gaat op 10 december open en op die dag mag het publiek de sledes gratis proberen.

Bronnen: Twitter, Bright

Beeld: The Boring Company

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis