Boston Dynamics heeft nieuwe hond

Naomi Vreeburg

14-11-2017 15:59:41

boston dynamics

Aaibaar is nu niet bepaald het eerste woord dat bij ons opkomt als we de nieuwe trouwe viervoeter van Boston Dynamics zien. Maar tof is hij wel.

BigDog, Spot en SpotMini: Boston Dynamics is gek op zijn robothonden. En daarom komt het bedrijf nu weer met een nieuwe trouwe viervoeter op de proppen. Of, beter gezegd, met een update van de SpotMini. Waar de SpotMini nog een blikken uitstraling heeft, ziet het nieuwe speeltje er al een stuk gelikter uit. Dit komt door de gele, plastic platen waarmee het metalen skelet van de robothond wordt gemaskeerd.

Ook lijkt de trouwe viervoeter zich gemakkelijker voort te bewegen dan de ‘gedateerde’ SpotMini, zoals je kunt zien in onderstaand filmpje.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Schoppen

Over de specificaties van de nieuwe trouwe viervoeter weidt Boston Dynamics overigens niet uit. Wel zegt website TechCrunch een paar 3D-camera’s in zijn kop te hebben ontdekt bij het bestuderen van het filmpje. En toevallig (?) plaatste het bedrijf onlangs een vacature voor een software-engineer die is gespecialiseerd in stereocamera’s en LIDAR.

Ook is nog niet bekend wat de functie van de robothond wordt. Hopelijk voor SpotMini 2.0 gebruikt Boston Dynamics hem niet alleen om tegenaan te schoppen.

Bronnen: Popular Mechanics, TechCrunch

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar