Lekke band? Probeer dan eens deze fietsbanden!

Laurien Onderwater

21-04-2017 13:00:51

Luchtvrije fietsbanden

Japanse bandenfabriek Bridgestone wil luchtvrije fietsbanden op de markt brengen.

We’ve all been there. We haasten ons naar een belangrijke afspraak en – ja hoor – fietsband is lek. De band oppompen biedt slechts tijdelijk een uitkomst, dus wat doe je dan? Nou, dan schaf je een complete set nieuwe fietsbanden aan die helemaal geen lucht nodig hebben.

Recyclebare banden

Het bandenbedrijf Bridgestone kwam zes jaar geleden al met zijn Air Free Concept. Toen lanceerde het bedrijf luchtvrije autobanden met flexibele spaken gemaakt van thermoplastische hars. Militaire voertuigen en ATV’s waren de eerste die het onalledaagse ontwerp omarmden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Maar het werd tijd dat Bridgestone de techniek op een nieuw dagelijks voertuig toepaste: de fiets. Ook bij deze banden maakt het bedrijf gebruik van recyclebare hars. De rubberen buitenband is ook herbruikbaar.

Wachten

Nieuw zijn de luchtvrije fietsbanden niet. Zo heeft bedrijf Nexo een aantal maanden geleden banden op de markt gebracht die van polymeter zijn gemaakt. Maar de aanpak van Bridgestone is beter ontworpen om kuilen in de weg op te vangen. En dat fietst toch wel een stuk lekkerder. Volgens Bridgestone zullen de fietsbanden eind 2019 beschikbaar zijn. Tot die tijd dragen we maar een reparatiekitje bij ons.

Bronnen: Bridgestone, Gizmodo, New Atlas

Beeld: BridgestonePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis