Britten veilen foto’s van Yeti

KIJK-redactie

29-08-2014 16:00:27

De foto’s van de vermeende pootafdrukken van de Verschrikkelijke Sneeuwman worden geveild. Tot en met 11 september kun je online op de afbeeldingen bieden.  

Goed nieuws voor degenen die, na recent onderzoek dat het bestaan van de Verschrikkelijke Sneeuwman in twijfel trok, blijven geloven dat Yeti ooit met zijn grote voeten onze aarde heeft bewandeld. Mysterieuze foto’s die op het bestaan van het enorme wezen zouden duiden, worden online geveild.

In 1951 maakte de Britse bergbeklimmer Eric Shipton een paar foto’s van pootafdrukken die vervolgens de hele wereld over gingen. Het zou namelijk gaan om de enorme voeten van een reusachtige aap die later Yeti of de Verschrikkelijke Sneeuwman werd genoemd. Je kunt nu op vier van deze foto’s bieden op de website van veilinghuis Christie’s.

Het gaat om afbeeldingen met een grootte van 30 bij 33 centimeter. Op twee foto’s zijn de pootafdrukken te zien van het vermeende wezen met ter vergelijking de voetprint van een mens ernaast. De andere kiekjes tonen de ‘pootafdruk van Yeti’ met een ijsbijl ernaast (zie de foto linksboven) of met een laars.

Volgens het veilinghuis zullen de 63 jaar oude foto’s samen rond de 8300 dollar (ongeveer 6300 euro) opleveren. Mocht je je slag willen slaan? Tot en met 11 september kun je hier bieden op de foto’s.

Bron: Livescience

Tekst: Naomi Jansen

Credit: Christie’s images LTDPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws