China laat weer marineschip te water

André Kesseler

29-06-2017 16:00:09

marineschip

Beijing bouwt in hoog tempo aan een steeds groter wordende vloot.

De tewaterlating van de Type 055, een jager met onder meer geleide raketten aan boord, is het zoveelste teken dat China haar krijgsmacht snel aan het moderniseren is.

Scheepsschild

De Type 055 wordt zo’n 183 meter lang en 22 meter breed en is bedoeld om straks onder meer de nieuwe Chinese vliegdekschepen te beschermen tegen inkomende raketten en vliegtuigen. Het land beschikt al sinds 2012 over een vliegdekschip (de Liaoning), maar liet eind april van dit jaar ook een tweede te water: de Shandong. En ook daarvan staan er meer in de planning.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Flinke tanden

De Type 055 kan flink van zich afbijten. Volgens Chinese bronnen krijgt het marineschip naast het 30 mm-boordkanon op de boeg ook nog eens 64 raketsilo’s waarmee het bij elkaar 128 raketten kan verschieten. Van dit scheepstype zijn er nog vier in aanbouw en er zijn aanwijzingen dat China maar liefst twaalf van dit soort schepen wil hebben.

China bouwt in zo’n hoog tempo nieuwe fregatten, onderzeeboten en andere marineschepen dat het land over drie jaar qua aantallen de grootste marine ter wereld heeft.

Bron: Popular Mechanics

Beeld: YouTubePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis