Darth Vader-stofzuiger, Sonos One, knijpkatborstel

KIJK-redactie

14 December 2017 10:50

Sonos One

Een robotstofzuiger in de vorm van Darth Vaders hoofd of van een Stormtrooper, een speaker die is te bedienen met je stem, en een elektrische tandenborstel zonder batterij: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 1/2018.

Praatjesmaker

Future-ready. Wat een geweldige marketingtruc. De Sonos One is een slimme speaker (met ‘krachtig, kamervullend geluid’ en ‘smetteloos design’) die te bedienen is met je stem. Althans, elders in de wereld. In Nederland is de spraakdienst nog niet beschikbaar – maar dat komt wel, ooit, op een dag, eens. En dat gegeven wordt in het pr-praatje verkocht als future-ready voice control. Zo mooi gevonden, je wordt er bijna stil van.

Kost 229 op www.sonos.com

Stofwars

Geen dank, geen dank. Maar we hebben het gevonden. Wát hebben we gevonden? Het allercoolste ding in de geschiedenis én de toekomst van het hele universum. Dit is namelijk de limited edition VR7000 van Samsung: een robotstofzuiger met naar keuze een Darth Vader All-Black Mask-ontwerp of een Stormtrooper white and black helmet-design. Meer hoef je inderdaad niet te weten. Geen dank, geen dank.

Sjees naar www.samsung.com

Knijpkatborstel

Poets jij je tanden manueel, elektrisch of… hybride? Als het aan de Be Toothbrush ligt, wordt dat derde binnenkort een optie. Het is namelijk een elektrische tandenborstel zónder batterij. Je hengst twee keer aan een draaiknopje onderop de kiezenschrobber, en die beweging wordt (via blabla en thermodynamica en kinetische energie en blabla) omgetoverd tot genoeg kracht om de borstel twee minuten te laten autopoetsen – kennelijk.

Meer info op www.kickstarter.com

Tekst: Rik Peters

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws