Deze armprothese kun je uitbreiden met lego

Naomi Vreeburg

30-07-2015 09:00:29

Een zelfgebouwde graafmachine of een toverstokje van lego aan een armprothese bevestigen; het kan nu.

Lego is voor kinderen, en wellicht ook voor speelse mannen, al tientallen jaren het ultieme speelgoed. En de Colombiaanse designer Carlos Arture Torres heeft onlangs een armprothese voor kinderen genaamd Iko gemaakt waarbij de blokjes goed van pas komen. Het uiteinde van deze prothese kan namelijk worden uitgerust met tal van lego-creaties.

In de prothese zitten onder andere een oplaadbare batterij en slimme sensors. Deze laatste onderdelen kunnen activiteit in de zenuwen van een kind bespeuren en dit doorseinen naar het uiteinde van Iko. Zo kunnen ze hun legobouwsels ook echt bewegen.

Met deze uitvinding wil Torres kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen en zich niet meer te schamen voor hun armprothese.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De ontwerper is al in gesprek met investeerders en hoopt dat de lego-armen midden 2017 op grote schaal worden geproduceerd. Verder wil hij tussen de 10 en 15 modellen doneren aan kinderen in Colombia in december, een ultiem cadeautje voor Sinterklaas of Kerst als je het ons vraagt.

Hopelijk kan de prothese ook worden uitgerust met blokjes die niet van plastic zijn, een materiaal waar de LEGO Group snel van af wil.

Bron: Wired, RTL NieuwsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes