Deze vrijdag: TEDxDelft 2015

KIJK-redactie

23-02-2015 13:00:47

TEDxDelft - foto - header

Op vrijdag 27 februari wordt de vierde TEDxDelft gehouden, met onder meer de bedenker van een ambulance-drone en een 15-jarige app-programmeur.

Het thema van de TEDx-aflevering van komende vrijdag is ‘Let’s make things beta’. Daarbij slaat dat ‘beta’ dan niet op de exacte vakken, maar op bètaversies zoals je die van software kent. TEDxDelft past datzelfde principe toe op ideeën; ook die kun je al delen als ze nog niet helemaal af zijn. “Laat de angst om te galen of om té perfect te willen zijn gaan en breng ideeën een stap verder: van idee naar werkelijkheid”, aldus de aankondiging.

Een greep uit het programma: onder andere zal Alec Mormont van de TU Delft spreken over de ambulance-drone die hij ontwierp, die razendsnel defibrillators kan afleveren. (Zie ons berichtje hierover.) Programmeur Puck Meerberg is pas vijftien, maar leverde toch al apps af voor verschillende besturingssystemen; op TEDxDelft vertelt hij zijn verhaal. En Patrick Rensen, hoogleraar aan het LUMC, legt uit hoe je kunt afvallen door de verwarming uit te zetten. (Rensen komt trouwens ook uitgebreid aan het woord in een artikel in KIJK 5/2015 over zijn expertisegebied: bruin vet.)

TEDxDelft vindt plaats op vrijdag 27 februari. De locatie is de aula van de TU Delft; het programma duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Kaarten kosten 49 euro, 24 euro voor studenten, en zijn online te bestellen.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws