Diederik Jekel neemt vernieuwde KIJK in ontvangst

KIJK-redactie

12-06-2015 14:00:44

Gisteren mochten we de eerste, spiksplinternieuwe KIJK uitreiken aan Diederik Jekel.

Jullie weten het natuurlijk al: KIJK is in een hagelnieuw jasje gestoken. En daarom hadden wij gistermiddag een feestje! En niemand minder dan voormalig KIJK-columnist en vaste gast van De Wereld Draait Door Diederik Jekel was ook van de partij. Hij ontving het eerste exemplaar van de nieuwe KIJK uit handen van hoofdredacteur Inge Fraters.

“Ik moet er een beetje van blozen”, zei hij nadat hij het blad in handen had gekregen. “Ik ben blij dat er nu een KIJK ligt die een nog groter publiek aanspreekt. Wetenschappers moeten ervoor zorgen dat het brede publiek weet wat de impact is van de dingen op aarde, zodat we de boel niet verder verstieren. Maar dan moeten mensen wel wetenschappelijke dingen wíllen weten. Als we dus iets nodig hebben, is het wel een nieuwe, nog toegankelijkere KIJK.”

CoverWij als redactie weten het als geen ander: wetenschap en technologie zijn springlevend. Er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen en nieuwe inzichten. Het is dan ook waanzinnig tof om hierover te lezen. Maar zoals Inge Fraters het omschreef was KIJK een beetje een nerd met imagoprobleem. Ons blad zit boordevol interessante verhalen, maar dit stralen we aan de buitenkant misschien eh… wat minder goed uit. En dit hebben we aangepakt.

En wat zijn we trots. In de nieuwe KIJK proef je nog steeds de fascinatie voor wetenschap en technologie. De verhalen zijn diepgravend als vanouds, maar hebben een toegankelijker design gekregen met allerlei intrigerende extra’s om een groter publiek te bereiken. Want, om af te sluiten met de woorden van de eregast van gisteren: “Hoe meer mensen zien dat wetenschap te gek is, hoe beter.”

Lees ook de column van Inge Fraters over deze vernieuwde KIJK.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws