Dit vonden KIJK-lezers van het formatievliegen

Laurien Onderwater

27 June 2018 08:59

formatievliegen

Zaterdag 23 en zondag 24 juni vonden er weer nieuwe KIJK-dagen plaats bij Air Combat Europe waar nieuwe en bestaande abonnees een introductieles formatie- en gevechtsvliegen kregen.

Mocht je het nog niet hebben meegekregen: KIJK bestaat dit jaar maar liefst 50 jaar! En om dit gouden jubileum te vieren, hebben we een stuntactie bedacht: bij Air Combat Europe kun je nu een introductieles formatie- en gevechtsvliegen boeken. Je vliegt dan in een eenmotorige Blackshape Prime samen met een getrainde F-16-piloot en ervaart wat er allemaal bij komt kijken om strak in formatie te vliegen.

De ervaringen

We schreven twee weken terug al over de zeventigjarige Harry die bewees dat het formatievliegen leuk is voor jong en oud en Aad benadrukt dit nog eens. De 84-jarige durfal stapte zonder aarzeling in de cockpit en vond het ook een onvergetelijke ervaring. Het leukste aan de vlucht? Dat je zelf mag vliegen.

Aad heeft vroeger zelf ook bij de luchtmacht gezeten in Canada en jaren gevlogen. En zoals iedere piloot weet: elk vlieguurtje telt. Daarom had de oud-vliegenier zijn logboek meegenomen om de gevlogen uren te noteren:

Ook Robin was erg te spreken over de vlucht vooral het in formatie vliegen was spectaculair:

Twijfel je zelf nog of je een ACE-vlucht aandurft of aankunt? Hopelijk hebben deze ervaringen je over de streep weten te trekken!

Beeld: André Kesseler/Laurien Onderwater

Neem een jaarabonnement op KIJK en ontvang 25% korting op een air combat vlucht bij ACE! Ben je al abonnee? Dan kun je hier de vlucht met korting boeken.

 


Meer Filmpjes