Drone 2.0 ontwikkeld voor Amerikaans leger

KIJK-redactie

06-09-2016 09:00:56

drone

Nu kost het verkennen van een vijandelijk gebied nog regelmatig mensenlevens, maar een nieuwe drone moet daar verandering in brengen.

Het techbedrijf Shield AI gaat nieuwe drones voor het Amerikaanse leger maken, die geheel zelfstandig een onbekende omgeving kunnen verkennen en in kaart brengen. Met behulp van software uit Google’s  zelfrijdende auto zijn de drones namelijk zo geprogrammeerd dat ze veilig objecten kunnen ontwijken.

De activatie van de drone gaat via een knop op een smartphone, waarna het apparaat de omgeving verkent. Hier komt geen besturing van buitenaf bij kijken. De drone stuurt de gegevens van het gebied vervolgens door naar een smartphone of computer, zodat je de drone live kunt volgen. Mocht je iets in de omgeving beter willen bekijken, dan kun je de drone laten stilhangen. De drone keert weer terug zodra alles is verkend of er op de knop return wordt gedrukt.

Beschermen

Het Amerikaanse leger is van plan om het apparaat in te zetten bij het verkennen van gebouwen in oorlogsgebieden. Met de technologie kunnen soldaten onder andere bepalen of het veilig is om een bepaalde ruimte te betreden, of dat er ergens een luchtaanval kan plaatsvinden. Zo moet worden voorkomen dat onschuldige mensen om het leven komen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: RT News, Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes