Elektronische nektattoo gepatenteerd door Motorola

KIJK-redactie

12-11-2013 09:00:26

Handsfree bellen wordt door Motorola naar een hoger niveau getild. Het bedrijf heeft namelijk patent aangevraagd op een elektronische tattoo die de trillingen van de stem opvangt.

Het is lastig om je op dit moment te onderscheiden op de smartphonemarkt. Dus moet je met iets revolutionairs komen, zal mobieltjesfabrikant Motorola hebben gedacht. Het is nog zeer geheim, maar het patent wat ze hebben aangevraagd, verklapt al heel veel: een nektattoo om mee te bellen.

DigitalTattoo

Plakplaatje

Het concept is simpel: het is een soort plakplaatje dat op de nek wordt geplaatst. Daar worden de trillingen van de stembanden opgevangen en via Bluetooth (of ZigBee of een NFC-connectie) verstuurd naar de telefoon.

Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat de elektronische tattoo wordt doorontwikkeld en wordt uitgerust met huidsensors. Dan zou hij kunnen werken als leugendetector.

Nieuwe toepassingen

Hoe lang het nog wachten is op de nektattoo van Motorola is onbekend. Het kan ook dat we over een paar jaar helemaal niet met zo’n plakplaatje rondlopen. Motorola, onderdeel van Google, is namelijk flink aan het testen met allerlei nieuwe toepassingen.

Bronnen: Techcrunch.com, Engadget.com

Beelden: Motorola (header), mc10inc.comPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws