Energiewapen van US Army getest

Naomi Vreeburg

16-11-2016 13:00:33

energiewapen

Maak kennis met een van de nieuwste speeltjes van het Amerikaanse leger dat met één schot meerdere drones de das om kan doen.

De militaire eenheden van Amerika maken zich zorgen over de inzet van bewapende drones – vooral nu ze in strijd zijn met de Islamitische Staat. Daarom heeft het Amerikaanse leger onlangs een energiewapen genaamd Phaser getest dat er met behulp van microgolven voor zorgt dat vijandige toestellen neerstorten.

Energiewapen

De Trekkies onder ons herkennen de naam Phaser wellicht. In Star Trek worden hier energiestraalwapens mee bedoeld in de vorm van een handwapen of gemonteerd op een schip. De Phaser van het Amerikaanse leger is gestationeerd op de top van een 6 meter lange vrachtcontainer. Samen met radars zoals de MPQ-64 Sentinel.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het wapen werkt als volgt. De radars detecteren en volgen het doelwit om deze informatie vervolgens door te geven aan Phaser. Als het om een vijandige drone of een ander vijandig elektronisch toestel gaat, schiet het een korte microgolf in de richting van het doelwit. De energie brengt het systeem van de drone in de war en laat de motoren stoppen.

Informatie

Het is overigens niet de eerste keer dat Phaser wordt getest. De proeven met het energiewapen begonnen namelijk al in 2013 in Oklahoma. Maar er is pas recent meer informatie vrijgekomen over het nieuwe speeltje van het Amerikaanse leger.

Bronnen: Engadget, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes