Evenement NRC Live: de impact van robots

Naomi Vreeburg

05-11-2015 10:11:49

Op 12 november staat het evenement NRC Live in het teken van robotisering. Kom je ook?

Robots en slimme computers spelen een steeds grotere rol in ons leven. Sommige mensen maken zich zorgen over deze ontwikkeling, terwijl anderen de positieve kanten zien. Maar wat betekent de robotisering nu echt voor het bedrijfsleven, de economie, de maatschappij en de arbeidsmarkt? Dit wordt op 12 november bediscussieerd op het event NRC Live.

Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar vanaf 349 euro. Klinkt als een flink bedrag natuurlijk, maar dan heb je wel wat. Er komen namelijk grote namen op het evenement en – niet geheel onbelangrijk – je wordt verzorgd met goed eten en drinken.

Minister Lodewijk Asscher zal de aanvang voor zijn rekening nemen met een speech over de sociaaleconomische uitdagingen van robotisering. De Amerikaanse MIT hoogleraar Andrew McAfee, een topautoriteit op het gebied van digitale economie, zal een vlammend college geven. Evenals Vanessa Evers, hoogleraar sociale robotica aan de Universiteit Twente. De ochtend wordt afgesloten met een aantal ethische vragen, gesteld door NRC-columnist Bas Heijne.

Wil je erbij zijn? Koop dan hier je kaarten! Vier halen is overigens drie betalen.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt