Extreme korting op ‘De geschiedenis van de ruimtevaart’

KIJK-redactie

10 March 2011 10:00

Deze luxe boxset bevat negen dvd’s en een 260 pagina’s tellend boekwerk. KIJK-lezers betalen hiervoor slechts € 29,95 in plaats van € 89,95.

De dvd’s bevatten de volgende elf documentaires:

 1. Apollo 13: Wanneer een zuurstoftank ontploft, lijkt de bemanning van Apollo 13 ten dode opgeschreven. Aan de grond wordt naarstig gezocht naar een manier om de bemanning veilig te laten landen. Het zijn wanhopige uren. Een aangrijpende documentaire over een ruimtemissie die een ramp had kunnen zijn, maar uiteindelijk een triomf werd voor de NASA.
 2. Race naar de maan: Gene Kranz, de legendarische vluchtleider en latere directeur van de NASA, kijkt terug op de missies die hij begeleidde, waaronder de bijna fataal afgelopen Apollo 13.
 3. Top secret: Gerenommeerd natuurkundige Freeman Dyson vertelt over nucleair aangedreven raketten, zo groot als slagschepen, en ruimteschepen met het vermogen op kometen te landen. Het doel van Project Orion: goedkoop en effectief interplanetair reizen mogelijk maken.
 4. Satellieten: De lancering van de eerste satelliet, de Spoetnik, was een mijlpaal in de ruimtevaart. Deze documentaire kijkt naar de ontstaansgeschiedenis van ’s werelds belangrijkste communicatiemiddel en de mannen die aan haar de wieg stonden van de moderne satelliet, waaronder een Nazi-geleerde en een Britse sciencefictionschrijver.
 5. Spaceshuttle Columbia: Op 1 februari 2003 verbrandde de spaceshuttle Columbia boven Texas bij terugkeer in de dampkring van de aarde. Alle zeven bemanningsleden kwamen om het leven en de toekomst van de ruimtevaartprogramma werd in twijfel getrokken.
 6. Woschod I: In alle geheimzinnigheid lanceerden de Sovjets op 12 oktober 1964 hun Woschod (‘Opgang’). Daarmee behaalden ze een belangrijke primeur in de race naar de maan: het eerste driepersoons ruimteschip.
 7. Ruimtewandeling van Leonov: Op 18 maart 1965 behaalden de Russen een volgende primeur toen Alexei Leonov vanuit de Woschod-2 als eerste mens een ruimtewandeling maakte. Twaalf minuten zweefde hij als een menselijke satelliet om de aarde.
 8. Ruimtestation MIR: Mir was het eerste ruimtestation dat permanent werd bewoond. Het verbleef vijftien jaar in een baan om de aarde, waarvan bijna tien jaar onafgebroken bemand. Maar de Mir was allesbehalve een groot succes…
 9. De bestemming Mars: Als de mensheid zich ooit op een andere planeet vestigt, dan is het Mars. Maar de fysieke training, de risico’s van een lange ruimtereis en de aanpassing aan de omstandigheden op Mars maken het een bijna onmogelijke opgave. Of toch niet? (Zie ook het openingsartikel van KIJK 4/2011!)
 10. De ramp met de Challenger: Op 28 januari 1986 vond de grootste ramp uit de ruimtevaart plaats boven de kust van Florida. Amper 73 seconden nadat de Challenger was opgestegen, brak de spaceshuttle voor het oog van miljoenen kijkers over de hele wereld uit elkaar. Hoe kon dit gebeuren? Wat waren de gevolgen?
 11. Kolonisatie van de ruimte: De kolonisatie van de ruimte is de volgende grote stap voor de mensheid. Volgens sommige wetenschappers kunnen de eerste onderzoekers over tien jaar al op Mars beginnen. Ga mee op onderzoek uit hoe wij op andere planeten zouden kunnen leven.

Daarnaast bevat de enorme doos de 260 pagina’s tellende hardcover In het spoor van Spoetnik door de bekende ruimtevaartauteur Piet Smolders, met een voorwoord van niemand minder dan onze eigen astronaut André Kuipers. Het boek biedt een overzicht van vijftig jaar ruimtevaart met schitterende foto’s en verhalen die voor de meeste mensen nieuw zullen zijn.

Als KIJK-lezer krijg je maar liefst € 60 korting op deze luxe boxset: je betaalt slechts € 29,95 in plaats van € 89,95! Ga naar www.kijk.nl/ruimtevaart om De geschiedenis van de ruimtevaart te bestellen.


Meer Nieuws