F-35 vertraagd? Stof de F-18 maar af

Naomi Vreeburg

14-06-2016 16:00:21

F-18

Het US Marine Corps kan niet langer wachten? Geen F-35? Dan gaan ze over op plan B.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de afgelopen week twee F-35 even op bezoek waren. Maar net als wij, moeten andere ‘klanten’ ook gewoon wachten tot ze de F-35 in gebruik kunnen nemen. Dat geldt dus ook voor de vliegers van het US Marine Corps. Maar die kunnen op dit moment over zo weinig toestellen beschikken, dat ze een oude generatie uit de mottenballen gaan halen.

F-18

Het gaat om dertig F/A-18C Hornets die zijn opgeslagen bij het Aircraft Maintenance And Regeneration Center (AMARC, ook bekend als The Boneyard) bij de Davis-Monthan Air Force Base in Tucson. De toestellen, die al een paar jaar aan de grond staan, worden opgelapt en uitgerust met nieuwe onderdelen, waaronder een gemoderniseerde radar. Vervolgens krijgen de F-18 hun eigen plekje bij twee squadrons van het US Marine Corps.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het plan was dat de eerste Joint Strike Fighters al in 2010 in gebruik zouden worden genomen. Maar dat werd door allerlei problemen bij de ontwikkeling van het toestel niet gehaald en dus werd de leveringsdatum verschoven naar de zomer van 2015. En nu ook dat niet is gelukt, moeten de oude rotten in het vak de gaten opvullen.

Bron: Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar