Filmpje: struisvogelrobot stapt over obstakels

MtB

02-06-2015 16:00:31

Zodra de struisvogelrobot ergens tegenaan loopt, tilt hij automatisch zijn poot op. Zonder te kijken stapt hij zo over obstakels.

Afgelopen weekend deed het filmpje van een robotcheeta die over obstakels kan springen op internet de ronde. Maar hij is niet de enige die zulke trucjes kan. Een team van Oregon State-universiteit (OSU) bouwde een tweebenige robot die lijkt op een struisvogel. Deze kan – blind – over een obstakel van 15 centimeter lopen.

Springstok

De robot van OSU is niet alleen op een struisvogel gebaseerd. De makers zijn voor de poten geïnspireerd door het veermechanisme van een springstok. Hierdoor kan de bot soepel lopen en in de toekomst hopelijk ook rennen. Het uiteindelijke doel is dat hij dit ook buiten op ruig terrein kan doen.

De mechanische struisvogel corrigeert zichzelf zodra hij tegen een obstakel aanloopt; hij tilt dan zijn poot op. Zelfs wanneer hij dit ongelukkig doet, kan hij zichzelf nog corrigeren. Dit is te zien in het filmpje hieronder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De reden dat de robotfilmpjes opduiken, is de DARPA Robotics Challenge. Deze vindt aankomend weekend plaats in Californië.

Wil je nog meer toffe robots in actie zien? Kijk dan eens naar deze bot die razendsnel herstelt van zijn verwondingen!

Bronnen: Oregon State University, Engadget

Beeld: Oregon State UniversityPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar