Bosstown Dynamics is opnieuw het pispaaltje

KIJK-redactie

29-10-2019 15:59:35

Bosstown Dynamics

De Amerikaanse productiestudio Corridor Digital heeft weer een video gedeeld van zijn assertieve robot Bosstown Dynamics. Bekijk hem hier!

Herinner je je dat filmpje nog – dat niet echt was – waarin een robot werd mishandeld met een hockeystick door twee mannen. Wedden dat je bij het zien van die beelden je ongemakkelijk begon te voelen? Gelukkig sloeg de bot, Bosstown Dynamics geheten, na verloop van tijd terug. En dat gaf ons, tere zieltjes, een voldaan gevoel.

Wederom komt de in Los Angeles gevestigde productiestudio Corridor Digital met een nepvideo waarin de robot er flink van langs krijgt. Maar je raadt het al: ook dit filmpje kent een happy ending. Althans, voor de robot.

Lees ook:

The Boss

In de nieuwe video (die op 26 oktober is gepubliceerd en nu al bijna 3 miljoen keer is bekeken) is te zien hoe Bosstown Dynamics een opleiding tot soldaat volgt. En fel dat hij is! De robot schiet op doelen met uiterste precisie en dat terwijl er enorme voorwerpen naar hem worden gegooid, hij wordt mishandeld met opnieuw die verdoemde hockeystick en andere soldaten hem flinke duwen geven.

Ook testen de mensen de bot door tijdens een schietoefening recht voor hem te gaan staan of naast een schietdoel. Gelukkig is ‘Boss’ niet voor de gek te houden en schiet hij alleen op levenloze doelen. Wat een held… En wat krijgt de robot er voor terug? Een schop voor zijn kont, een klap voor zijn kop en zelfs kogels in zijn been!

Al snel bekruipt je dus weer dat ongemakkelijke gevoel, en het ongerief wordt alleen maar erger als Bosstown de opdracht krijgt om robothondje Spot, van de echte robotbouwer Boston Dynamics, neer te knallen. Dat is voor Bosstown de druppel die de emmer doet overlopen; de androïde slaat eindelijk terug en gaat er met Spot vandoor. Eind goed, al goed!

Bronnen: Corridor Digital (YouTube), Popular Mechanics

Beeld: Corridor Digital

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes