Filmpje: China lanceert raket van mobiel platform

Laurien Onderwater

06-06-2019 10:59:35

raketlancering china raket

China heeft zich bij Rusland en de VS aangesloten door nu ook een raket te lanceren vanaf een mobiel platform op zee. Een primeur voor het land.

Een raket lanceren op zee in plaats van op land heeft een paar voordelen. Ten eerste bevindt het ruimtevaartuig zich dan dichter bij de evenaar wanneer het opstijgt en dat bespaart een hoop brandstof. Ook is het risico veel kleiner dat, mocht er iets gebeuren met de raket, vallend puin slachtoffers maakt.

De raket – Long March 11 – steeg woensdag op vanaf het platform dat in de Gele Zee ligt, voor de kust van de Chinese provincie Shandong. Het ruimtevaartuig droeg vijf commerciële satellieten de ruimte in, samen met twee experimentele satellieten die de weersvoorspellingen moeten verbeteren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Xinhua News Agency, New Atlas

KIJK 6/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes