Filmpje: eenpersoons tricopter gemaakt

Naomi Vreeburg

03-06-2015 16:00:30

Een tricopter die een gewicht van 240 kilogram mee kan nemen, is succesvol getest.

Star Wars-fans opgelet! De speeder bikes uit Star Wars Episode VI: Return of the Jedi lijken steeds meer werkelijkheid te worden. In Hongarije is er namelijk een eenpersoons tricopter gemaakt die enkele meters boven de grond zweeft en een gewicht van 240 kilogram aan kan. De eerste bemande testen zijn succesvol verlopen. Bekijk het filmpje hieronder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Vliegensvlug tussen bomen door vliegen met de FLIKE (een samenvoeging van fly en bike) is overigens geen strak plan. Het voertuig bestaat namelijk uit drie uitstekende draagsteunen die gemakkelijk een tak raken: twee in een V-vorm naar voren en een recht naar achteren. Op elke steun bevinden zich twee rotoren die elk draaien door een elektrische motor. Deze worden op hun beurt aangedreven door lithium-polymeer-accu’s die FLIKE 15 tot 20 minuten kunnen laten vliegen.

Je kunt de tricopter besturen door de snelheid van de rotoren aan te passen. Volgens de ontwerpers van het Bay Zoltan-instituut is dit net zo gemakkelijk als het rijden op een fiets… We betwijfelen het. Het voertuig maakt in ieder geval veel meer herrie dan een fiets; het lawaai is te vergelijken met drie grasmaaiers die tegelijkertijd aan staan.

Bron: FLIKEPopular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar