Filmpje: hond loopt weer dankzij 3d-geprinte poten

Naomi Vreeburg

19-12-2014 11:00:32

Door middel van 3d-geprinte, rubberen protheses kan een hond weer met gemak rennen. Bekijk het filmpje.

Toen bleek dat de hond Derby een aangeboren handicap had waardoor zijn voorpoten misvormd waren en hij niet normaal kon lopen, brachten zijn eigenaars hem naar het asiel in de Amerikaanse staat New Hampshire. Dit blijkt achteraf in het voordeel te zijn geweest voor de trouwe viervoeter. Hij werd tijdelijk geadopteerd door iemand die hem van 3d-geprinte poten heeft voorzien.

De pleegouder van Derby heette Tara Anderson en zij had de hond al eerder uitgerust met een prothese – een wagentje met twee wielen waarmee Derby zich vooruit kon rollen. Maar de Amerikaanse merkte op dat de hond hiermee vaak vast kwam te zitten en niet gemakkelijk met andere honden kon spelen. Gelukkig is de vrouw werkzaam bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3d-printen.

Met behulp van de maten en vormen van Derby’s voorpoten en een 3d-scanner werden protheses gemaakt van zacht rubber en plastic, waarmee hij nu naast zijn nieuwe adoptieouders kan rennen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Popular Science, 3D SystemsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws