Filmpje: Moto Volante werkt echt

Laurien Onderwater

18-03-2019 14:59:15

Lazareth Moto Volante

Lazareth heeft in een video meer prijsgegeven over zijn laatste creatie: een motor en hoverbike in één. 

In december schreven we over Moto Volante: een vierwielige motorfiets, waarvan de wielen omhoog kunnen worden geklapt om het ding in een hoverbike te veranderen. Ludovic Lazareth heeft hem ontworpen en ontwikkeld. Deze Franse auto- en motorbouwer staat bekend om zijn gekke en bizarre voertuigen. Vandaar ook dat we destijds schreven dat we niet wisten in hoeverre Lazareth serieus over de Moto Volante was; de ‘hovermotor’ kon ook heel goed als kunstwerk zijn bedoeld. Een onlangs gepubliceerd filmpje van Lazareth beantwoordt deze vraag. Daarin is namelijk te zien hoe de Volante opstijgt en een poosje stabiel blijft zweven.

Lees ook: 

Straalmotoren

Moto Volante lijkt het een beetje op Lazareths vorige creatie, de LM-847. Deze fiets – met een Maserati-motor met maar liefst 470 pk – heeft vier wielen die elk hun eigen achterwielophanging hebben. In het geval van de Volante is elk van die ophangingen aangepast, waardoor de wielen naar buiten kunnen klappen, zodat ze horizontaal staan. In het midden van de naaf zit een kleine straalmotor, waarvan de uitlaat naar beneden is gericht.

Het project is uitgevoerd in samenwerking met Jetcat, het Duitse bedrijf dat de straalturbines maakt die worden gebruikt door uitvinder en piloot Yves Rossy, evenals voor het experimentele vliegtuig van Lockheed Martin X-56A. Twee extra straalturbines kunnen in het midden van het chassis worden toegevoegd om meer gewicht te dragen.

File overslaan

Volgens Lazareth zelf kun je met zijn nieuwste creatie een lekker stuk toeren op de motor, want het voertuig is ‘straatlegaal’. Sta je op een gegeven moment in de file? Geen probleem, schakel de ‘vliegmodus’ in en zoef over de lange rij met auto’s heen.

Hoewel dit over-de-file-heen-vliegen-scenario nog toekomstmuziek is, heeft Lazareth laten zien dat zijn laatste, meeste ambitieuze project wel in staat is om van een rijdende motor te veranderen in een hoverbike. In onderstaand filmpje zie je hoe de vriendin van Lazareth de Moto Volante stabiel op ongeveer een meter hoogte laat zweven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Moto Volante zal in oktober tijdens de Gitex Technology Week in Dubai aan het grote publiek worden getoond. Daar kunnen ook al pre-orders voor de motor worden geplaatst. Wat het absurde voertuig gaat kosten? De vanafprijs is 496.000 euro.

Bronnen: Lazareth, New Atlas

Beeld: Lazareth

Nu in de winkel: KIJK Hoogvliegers! Een special boordevol spannende verhalen uit de luchtvaart. Bestel hem hier voor maar €6,99.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes