Filmpje: NASA test UAV met tien motoren

Naomi Vreeburg

06-05-2015 16:00:24

Een nieuw prototype drone stijgt op als een helikopter om daarna als vliegtuig verder te vliegen.

NASA heeft er een speeltje bij: een UAV die is uitgerust met tien motoren op zijn vleugels en staart. De drone stijgt verticaal op als een helikopter om zich vervolgens horizontaal verder te verplaatsen. Onlangs heeft de ruimteorganisatie het prototype met succes getest. Bekijk het filmpje.

Het autonome luchtvaartuig, omgedoopt tot Greased Lightning of GL-10, zou volgens NASA 24 uur lang horizontaal kunnen vliegen en zou niet meer herrie maken dan een grasmaaier. De drone weegt 28,1 kilogram en heeft een spanwijdte van ruim 3 meter. Aanvankelijk was het plan om de UAV dubbel zoveel spanwijdte te geven, maar de ontwerpers doen het rustig aan door eerst kleinere prototypes te testen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens de makers zijn er tal van toepassingen te bedenken voor de drones. Zo kunnen ze worden ingezet om pakketjes te bezorgen of om te surveilleren. De grotere UAVs moeten uiteindelijk vier passagiers mee kunnen nemen.

Of the chicks’ll cream voor deze Greased Lightning is de vraag, maar cool is hij wel!

Bronnen: Phys.org, Popular Science

Beeld: NASAPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis