Flexibele vliegtuigstoel past iedereen

KIJK-redactie

18-11-2013 09:00:03

Er lijkt een einde te komen aan de ongelooflijk oncomfortabele stoelen in het vliegtuig. Het antwoord is de Morph van ontwerpbureau Seymourpowell: een heel verstelbare stoel.

Een vliegtuigreis is vaak verre van comfortabel, zeker als je budgettrip hebt geboekt. Vooral de krappe stoelen, die eigenlijk altijd te klein zijn, worden door veel mensen vervloekt. Dat zou toch anders moeten kunnen, dachten ze bij het ontwerpbureau Seymourpowell.

Het ontwerpbureau bedacht daarom een stoel, genaamd Morph. De naam verklapt het al een klein beetje: de stoel vormt zich naar het lichaam. Dat betekent dat de breedte en de lengte instelbaar zijn, evenals de neksteun en de bolling van de stoel. Hoe dat precies in zijn werk gaat, zie je in het onderstaande filmpje.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het idee ligt op dit moment alleen nog op de tekentafel. Het is nu aan de vliegtuigmaatschappijen om het te verwerken in hun vliegtuigen. We wachten af, maar liever niet te lang.

Bronnen: Seymourpowell, The Verge, DVICE

Beeld: SeymourpowellPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis