Fotowedstrijd drone120.nl: het stemmen is begonnen!

Laurien Onderwater

13-09-2019 08:06:00

drone120 stemmen

Er zijn tal van prachtige inzendingen binnengekomen. Nu is het tijd om te stemmen op jouw favoriete drone-foto!

Ruim 500 inzendingen kwamen er afgelopen weken binnen bij de fotowedstrijd drone120.nl, georganiseerd door Dronewatch en KIJK, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Komende week is het publiek aan de beurt om te stemmen. Intussen buigt ook een vakjury zich over de binnengekomen dronefoto’s.

Fotogeniek land

Eén ding is al wel duidelijk: Nederland is een fotogeniek land vanuit de lucht. Naast oer-Hollandse taferelen met windmolens en polderlandschappen kwamen er heel wat foto’s binnen van rivieren, boerenakkers, bruggen, stranden en heidevelden. De verschillende provincies zijn goed vertegenwoordigd, met Noord- en Zuid-Holland en Gelderland als uitschieters.

Maar uiteindelijk kunnen er in deze wedstrijd maar een paar winnaars zijn. De foto die komende week de meeste stemmen weet te vergaren wordt uitgeroepen tot publiekswinnaar. Samen met deze eretitel krijgt de betreffende dronefotograaf ook een ballonvaart aangeboden, beschikbaar gesteld door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

Tegelijkertijd zullen de foto’s ook bekeken worden door een vakjury, bestaande uit Cora van Nieuwenhuizen (minister van IenW), André Kesseler (hoofdredacteur KIJK), Siebe Swart (luchtfotograaf) en Wiebe de Jager (Dronewatch). De jury kiest een foto uit tot jurywinnaar. De inzender van deze foto mag een DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo in ontvangst nemen.

Op 20 september maken we de beide winnaars bekend. De twee winnende foto’s worden samen met acht eervolle vermeldingen gepubliceerd in KIJK Magazine editie 11 die in oktober verschijnt.

Stemproces

Het stemmen gaat via drone120.nl. Op deze website kun je de inzendingen op volgorde van binnenkomst of gesorteerd op provincie bekijken. In totaal kun je één stem uitbrengen, die per email bevestigd dient te worden. Natuurlijk staat het inzenders van foto’s vrij om de links naar hun inzendingen te verspreiden onder vrienden en familie om hun winkansen te vergroten.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws