Gaat Hyperloop door Moskou rijden?

Naomi Vreeburg

22 June 2016 14:00

hyperloop

Hyperloop One werkt nu samen met het bestuur van Moskou om hier een Hyperloop te bouwen.

Met 1200 kilometer per uur door een vacuümbuis worden gejast: het lijkt Rusland wel wat. Hyperloop One, een van de bedrijven die aan het geavanceerde vervoerssysteem Hyperloop werkt, is een samenwerking aangegaan met het bestuur van Moskou en het bedrijf van multimiljonair Ziyavudin Magomedov. Samen onderzoeken ze of de Hyperloop kan worden gerealiseerd in de Russische hoofdstad.

Tijd is geld

“Hyperloop kan het leven van de miljoenen mensen in Moskou drastisch verbeteren, en hun reistijd verkorten naar een fractie van wat het nu is”, laat Shervin Pishevar, mede-oprichter van Hyperloop One, weten in een persbericht.

Een ambitieus plan? Zeker. En Hyperloop One gaat nog verder. Het bedrijf wil namelijk samen met Rusland voor elkaar krijgen dat er een vrachtroute op basis van een Hyperloop wordt gebouwd van China naar Europa. Het vervoersmiddel zou binnen een dag containers van Azië naar Europa kunnen vervoeren. Dat scheelt tijd. En tijd is geld.

Eerste test Hyperloop

Overigens is Hyperloop One niet het enige bedrijf dat aan het geavanceerde vervoerssysteem werkt. Het idee komt namelijk van PayPal-oprichter en SpaceX-baas Elon Musk en hij laat op dit moment in Californië een testbaan bouwen. Het is de bedoeling dat bedrijven en studententeams daar hun prototypes op gaan uitproberen. Eén van de daarvoor uitverkoren teams is van de TU Delft.

Maar of de Hyperloop ooit werkelijkheid zal worden? Er is nog niet veel bewijs voor dat het systeem ook daadwerkelijk kan werken. Onlangs ging de eerste Hyperloop-test van Hyperloop One van start. Maar de slede ging 187 kilometer per uur. En dit is bij lange na nog niet de beoogde 1200 km/u.

Bronnen: The GuardianGizmag


Meer Nieuws