Throne of Games, weetlint en een bitcoinhorloge

KIJK-redactie

20 December 2018 10:59

weetlint

Een stoel – of eigenlijk troon – voor hardcore gamers, een ontzettend handig meetlint, en een polsklok die je alleen met bitcoin kunt betalen: een selectie van de gadgets die we bespreken in KIJK 1/2019.

Weetlint

Deze 3M of Facts is een meetlint waar je wijzer van wordt. Bij het streepje van 34 centimeter staat bijvoorbeeld dat dit de lengte van een Oscar-beeldje is. En een vlo blijkt 18 centimeter ver te kunnen springen. Oftewel: ideaal hebbeding voor iedereen die net iets méér wil leren dan of die nieuwe IKEA-kast (202 centimeter) onder de kroonluchter past. Meten is weten.

Kost 7,25 euro op www.suck.uk.com.

Throne of Games

Sommige mensen spelen trots zo’n zestien uur per dag computerspelletjes, en noemen dat ‘hardcore gaming’. Andere lui spelen stiekem zo’n acht uur per dag videogames, en noemen dat ‘een kantoorbaan’. Wat jouw stijl ook is: met de Ariac van Speedlink zit je (letterlijk!) helemaal goed. Verstelbare zittingen, ergonomische rugleuning, gevulde kussentjes… Hij heeft zelfs een speciale ligstand voor powernaps – ongeacht of je die nodig hebt na intensieve ‘boss fights’ of na zenuwslopende ‘vergaderingen’.

Kost 379,99 euro op www.speedlink.com.

Bitklok

Een eerbetoon aan de bitcoin. Deze Big Bang Meca-10 P2P van Hublot kun je namelijk alleen kopen als je betaalt met de cryptomunt, en het unieke transactienummer daarvan wordt in het uurwerkje gegraveerd. Bovendien worden er slechts 210 stuks van gemaakt (een verwijzing naar 21 miljoen, het maximale aantal bitcoins dat ooit zal bestaan) en zijn er allerlei designknipoogjes naar het elektrobetaalmiddel gemaakt. Polsklokblokchain, mooi!

Meer foto’s op www.hublot.com.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws