Gigantische onderhuidse chip geplaatst

KIJK-redactie

05-11-2013 16:00:35

Het ziet er gewoon eng uit: een bizar grote chip onder de huid. Duitser Tim Cannon kan vanaf nu pronken met zo’n onderhuidse computer. Groot voordeel: je vergeet hem nooit mee te nemen.

Wie dacht dat de onderhuidse chip nog even op zich liet wachten, heeft het mis. De Duitser Tim Cannon is de eerste die een gigantische computerchip onder zijn huid heeft aangebracht. Het apparaat is een biometrische sensor die allerlei waarden in het lichaam meet. En dat ziet er, op z’n zachts gezegd, nogal beangstigend uit.

De computer die onder de huid van Cannon is aangebracht, heet de Cicadia 1.0 en is door Cannon zelf ontworpen. De data kan draadloos worden verstuurd naar elk Android-apparaat. Een ander belangrijk detail: hij laadt helemaal draadloos op – en dat is natuurlijk wel zo handig.

Geen enkele dokter mag de Cicadia plaatsen; zo onverantwoord is het. Cannon heeft daarom een body-modification-enthousiasteling moeten vragen om de computer bij hem te plaatsen.

Binnenkort is de Cicadia te verkrijgen voor het grote publiek. Het apparaat gaat bijna 400 euro kosten – exclusief installatiekosten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Bronnen: Kotaku, Motherboard, DVICE

Beeld: MotherboardPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws