Gigarobot moet in auto transformeren

Naomi Vreeburg

18-06-2015 16:00:22

Als we de makers mogen geloven zal een ruim 3 meter grote robot zichzelf binnen twee jaar kunnen omtoveren tot een auto.

Een robot van 3,5 meter lang en 700 kilogram zwaar die lopend 32 kilometer per uur kan afleggen en binnen een paar seconden kan veranderen in een tweepersoons-auto die 64 kilometer per uur rijdt; het team Brave Robotics liet afgelopen vrijdag weten er druk mee bezig te zijn. De makers willen in 2017 een werkende bot hebben gebouwd. Maken we binnenkort kennis met een echte Transformer?

Zo ver is het nog niet, maar het plan dat is omgedoopt tot Project J-Deite heeft al wel een flinke geldschieter binnengehaald: Asratec Corporation, een afdeling van de mobiele telefoon-gigant SoftBank. Als je nagaat dat dit bedrijf 70 miljard dollar (61,3 miljard euro) waard is, zal er vast genoeg geld zijn om het project draaiende te houden.

Bovendien slaagden de ontwerpers er vorig jaar al in om een kleiner exemplaar te maken. Zie het filmpje hieronder. Hoe gaaf zou het zijn als er binnenkort een vier keer zo grote versie van bestaat?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: ScienceAlert, GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws