Groot glas wijn maakt aantrekkelijk

Naomi Vreeburg

10 March 2015 13:00

Het drinken van een à twee glazen wijn zou je sexyer maken. Maar na drie glazen sla je de plank toch echt mis.  

Voel jij je een stuk sexyer nadat je alcohol op hebt? Dit gevoel blijkt zo gek nog niet. Mensen die een à twee wijntjes achter de kiezen hebben, worden als meer appetijtelijk beschouwd, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bristol. Maar ook hier is de welbekende tip ‘drink met mate’ van toepassing; na je derde glaasje gaat je aantrekkingskracht weer achteruit.

Een à twee wijntjes

Onderzoeker Marcus Munafò en zijn collega’s maakten een aantal kiekjes van studenten wanneer ze nuchter waren, wanneer ze een hoeveelheid alcohol hadden genuttigd die gelijk stond aan 250 milliliter wijn (bijna twee glazen) en aan 500 milliliter wijn (drie à vier glazen). Deze foto’s werden getoond aan studenten van het andere geslacht die vervolgens een score van aantrekkelijkheid gaven.

De proefpersonen werden als begeerlijker gezien nadat ze een à twee wijntjes op hadden dan toen ze nuchter waren. Wanneer ze een hoeveelheid alcohol hadden genuttigd die gelijk stond aan 500 milliliter wijn, daalde de aantrekkingskracht van de studenten.

Blosje

De verklaring hiervoor zou kunnen worden gezocht in het gezicht van de drinker. “De mensen die een groot glas wijn hadden gedronken, waren een tikkie roder van kleur dan diegenen die nuchter waren”, mailt hij. Dit kan worden gezien als een gezonde en aantrekkelijke blos. “Maar dit is slechts een van de mogelijkheden”, vervolgt de onderzoeker “Of dit ook dé reden is, kunnen wij helaas niet uit deze studie halen.”

Bronnen: Alcohol and Alcoholism, Sciencedaily


Meer Nieuws