Handle aan de slag in magazijn

Laurien Onderwater

2019-03-29 11:59:44

Boston Dynamics Handle

Hij is allang niet meer nieuw, maar robot Handle heeft wel een nieuw doel gekregen: het opstapelen van dozen in een pakhuis. Bekijk het filmpje!

Boston Dynamics’ robot Handle onderscheidt zich van andere androïden in dat hij geen twee (of vier) poten heeft, maar wielen. En dat maakt hem verrassend stabiel. In verschillende filmpjes – die ook op de website van KIJK zijn verschenen – is al te zien dat de robot alles kan handelen (vandaar zijn naam gokken wij zo). Maar voor Boston Dynamics was het kennelijk uit met de pret en werd het voor Handle tijd om even te laten zien wat hij in zijn mars heeft. De robot heeft nu een baan in een magazijn.

Lees ook:

Werkkracht gezocht

Handle is 1,95 meter lang en haalt een topsnelheid van zo’n 15 kilometer per uur. Door zijn wielen is de robot niet alleen in staat om over een obstakel van 1,20 meter hoog heen te springen, maar kan hij ook offroad aardig ‘uit de voeten’. Om te werken in een magazijn is dat niet per se nodig, wel is het een vereiste dat Handle ladingen kan tillen.

De dozen die de robot in onderstaand filmpje optilt wegen zo’n 5 kilo, maar Handle zou pakketjes tot 15 kilo kunnen sjouwen, zegt Boston Dynamics. Dankzij computervisie kan de androïde magazijnmedewerker ook dozen stapelen.

De employee in de video is slechts een prototype en het bedrijf heeft nog niet prijsgegeven wanneer er een hele lading robots het werk uit handen zal nemen van mensen. Maar, eerlijk is eerlijk, de bot ziet er veelbelovend uit. Oordeel zelf maar.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: New Atlas, Popular Mechanics

Beeld: Boston Dynamics

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys