Hartvormig eilandje populair op Valentijnsdag

kijkmagazine

14 February 2011 10:00

Het is wat anders dan die eeuwige doos bonbons: je geliefde op Valentijnsdag meenemen naar een eilandje met vorm van een hartje.

Het betreffende eiland heet Galešnjak en ligt in de Adriatische Zee, bij de kust van Kroatië. Dat het de vorm van een hart heeft, is op zich al bekend sinds begin negentiende eeuw, maar dankzij satellietfoto’s en vooral de opkomst van Google Earth is Galešnjak pas echt een populaire bestemming geworden voor koppeltjes die hun 14e februari een bijzondere invulling willen geven.

Dat is alleen ietsje ingewikkelder dan op een boot springen en erheen varen, om vervolgens ergens langs het 1,55 kilometer lange strand op een terrasje neer te strijken. Galešnjak is namelijk geen gezellig vakantieoord, maar een volledig onbewoond eiland in privébezit. Toch is het voor de echte tortelduifjes via deze site mogelijk om een bezoekje te regelen – al is dat voor vandaag misschien wat kort dag.

Bovenstaande foto werd trouwens gemaakt door de Japanse Advanced Land Observing Satellite, afgekort ALOS, met het instrument AVNIR-2, wat staat voor Advanced Visible and Near Infrared Radiometer type-2. Maar dat zal de meeste romantische paartjes waarschijnlijk worst wezen.

Bronnen: ESA

Beeld: JAXA/ESA


Meer Nieuws