Hoverbike voor snelle tactische bevoorrading

KIJK-redactie

19-01-2017 11:00:41

hoverbike

Dat het Amerikaanse leger altijd nieuwe technologie wil testen, wordt maar weer eens bewezen met deze hoverbike.

Het Amerikaanse leger staat altijd open voor nieuwe, slimme vindingen die hun nut op het slagveld kunnen bewijzen, zoals de hoverbike. Ook al zullen sommigen zeggen dat dit de zoveelste drone is, toch ziet het Amerikaanse leger er brood in. De hoverbike is in feite een zwevende, onbemande motorfiets met vier grote propellers die zich laag over de grond met ongeveer 100 kilometer per uur kan voortbewegen.

Hoverbike voor bevoorrading

Dit nieuwe speeltje moet het Amerikaanse leger in de toekomst gaan helpen met kleine (tactische) bevoorradingsmissies. De hoverbike staat daarom officieel te boek als Joint Tactical Aerial Rusupply Vehicle, of JTARV.

Onlangs werd een demonstratie gegeven aan het ministerie van Defensie, zie ook het filmpje hieronder. Tim Vong, één van de leiders van het JTARV-programma zegt dat het is alsof je ‘Amazon op het slagveld hebt’. De hoverbike levert binnen 30 minuten nieuwe voorraden aan troepen op het slagveld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bereik naar 200 km

Toch zal het nog even duren voordat de hoverbike operationeel is. De ontwikkelaars willen eerst het bereik vergroten tot ongeveer 200 kilometer. Daarvoor moet de aandrijving veranderen naar een hybride-systeem. Nu is de aandrijving 100 procent elektrisch.

Daarnaast moet het laadvermogen omhoog naar 360 kilogram en moet er een geavanceerd navigatie- en missieplanningsysteem aan boord komen. Volgens Vong wordt het een ‘modulair, stabiel platform voor de meer uitdagende en dynamische missies’.

Van project tot hoverbike

Het idee is van oorsprong Brits en begon als een project van Malloy Aeronautics onder Kickstarter. Inmiddels is defensiebedrijf Survice Engineering erbij betrokken en is de hoverbike nu een gezamenlijk project tussen de Amerikaanse landmacht en het US Marine Corps.

Bron: EngadgetPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis