Huur powerbanks in de havenstad  

Naomi Vreeburg

30-03-2019 12:59:49

powerbanks

Telefoon leeg? Een Rotterdamse start-up wil een netwerk van powerbanks lanceren.

Je kent het wel: je bent vergeten je smartphone thuis op te laden en je accu heeft nog maar 11 procent over. Daar kom je nooit de werkdag mee door. Tot overmaat van ramp hebben je collega’s niet de juiste oplader of powerbank voor jouw type telefoon liggen. Tacco Marijnen kent dit probleem. Hij heeft daarom een Rotterdamse start-up opgericht om dit probleem op te lossen.

De start-up heet Batterybox en bestaat uit een netwerk van powerbanks die je op verschillende plekken in Rotterdam kunt huren. Deze powerbanks liggen in een oplaadstation. Als test willen Marijnen en zijn team zo’n veertig van deze batteryboxen verspreiden in de havenstad. Bijvoorbeeld bij de Kuip, de Erasmus Universiteit en een ziekenhuis.

Lees ook:

Diefstal

Hoe gaat het huren van de powerbanks in zijn werk? Voor 2 euro per uur kun je per sms bij een oplaadstation een oplader halen of voor 1 euro per uur via de Batterybox-app. Bovendien kun je een abonnement nemen. Is je accu weer vol? Dan breng je de powerbank terug naar een oplaadstation. Dit hoeft overigens niet per se de batterybox te zijn waar je de oplader hebt gehuurd.

Klinkt enorm diefstalgevoelig. Toch is Marijnen hier niet bang voor. Je hebt als dief namelijk niet veel aan de powerbanks: ze laden zelf alleen op in de batteryboxen. Maar wat als mensen de powerbank vergeten en in hun tas laten zitten? Dat is haast onmogelijk. De gebruikers krijgen namelijk ieder uur een reminder op hun mobieltje met de boodschap dat ze in het bezit zijn van de powerbank.

10.000 locaties

Blijft het bij Rotterdam? Als het aan de start-up ligt niet. Binnen anderhalve maand moet de havenstad over 200 batteryboxen beschikken. Daarna is Amsterdam aan de beurt. Aan het einde van het jaar moeten er 5000 tot 10.000 locaties door het hele land zijn verspreid waar je powerbanks kunt huren. Ambitieus hoor!

Bronnen: RTL Z, Dutch Cowboys

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws