Foto’s: Infiniti onthult nieuwste showpony

Laurien Onderwater

26-08-2018 10:59:52

Nissan Infiniti 10

Maak kennis met de auto die je nooit zult bezitten: de Infiniti 10. Onlangs werd deze conceptauto in Californië gepresenteerd.

Als je het simpel bekijkt, heb je twee soorten onbereikbare auto’s: het exemplaar dat zo duur is dat je hem nooit zal kunnen kopen en de prachtige conceptauto die nooit in productie zal worden genomen. Infiniti 10 valt onder die laatste noemer. Onlangs werd de elektrische auto – net als zijn voorganger vorig jaar – gepresenteerd op Pebble Beach in Californië.

Lees ook: Koenigsegg laat even zien wie de baas is

Showauto

Het nieuwste concept van Infiniti – dat de luxedivisie van het Japanse automerk Nissan is – heeft, net als Infiniti 9, een retro uiterlijk. De auto doet denken aan de Grand Prix-racers van vroeger. Verder biedt de Infiniti 10 slechts plek aan de bestuurder, geen plaats voor bijrijders dus. Er zijn verder geen technische details vrijgegeven, maar hier zijn wat foto’s waaraan je je kunt vergapen:

Maar als de wagen toch niet in productie wordt genomen, waarom heeft het luxeautomerk hem dan überhaupt ontwikkeld? De elektrische kar is een zogenaamd studiemodel en dient voor Infiniti – dat in 2021 een volledig geëlektrificeerd merk wil zijn – als inspiratie voor toekomstige volledig elektrische voertuigen en e-POWER voertuigen (die een benzinemotor gebruiken om de accu van de auto op te laden). En inspiratie mag wat kosten bij Infiniti.

Bronnen: Infiniti, New Atlas, Engadget

Beeld: Infiniti

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis