Japanse toiletten nu voorzien van symbolen

Naomi Vreeburg

22-01-2017 11:00:51

japanse toiletten

Als toerist is het een ramp om naar een Japans toilet te gaan. Wat betekenen in hemelsnaam die verschillende knoppen? Aan deze verwarring komt nu een eind.

Ooit in Japan geweest? Dan weet je dat hier hypermoderne publieke toiletten staan met een scala aan knopjes. Maar buitenlandse toeristen hebben vaak geen flauw idee waar ze op moeten drukken om een sanitaire actie uit te voeren. En dus komt de Japanse brancheorganisatie van wc-producenten nu met acht symbolen die het toiletbezoek van toeristen minder ingewikkeld moet maken.

japanse toiletten

Hierboven staan de symbolen. En we moeten toegeven dat we ze niet allemaal direct begrepen. Daarom van links naar rechts en van boven naar beneden uitgelegd waar de symbolen voor staan: doorspoelen grote boodschap, doorspoelen kleine boodschap, wc-bril naar beneden (mannen opgelet!), wc-bril omhoog, actie beëindigen, anus schoonspoelen, vulva schoonspoelen, en drogen.

Olympische Spelen

In 2014 werd uit een enquête bekend dat toeristen enorm veel moeite hadden met de Japanse toiletten. Veel mensen drukten tijdens een wc-bezoek uiteindelijk op de noodknop omdat ze er niet meer uitkwamen. En met de Olympische Spelen in Tokio voor de deur is het geen slechte zet om de toiletten gebruiksvriendelijker te maken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Gizmodo, The VergePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis