KIJK 1/2016 verschenen!

Naomi Vreeburg

17 December 2015 09:00

Wie nu naar de winkel snelt, vindt de nieuwe KIJK in de schappen. In dit nummer pakken we uit met een artikel over recycling.

Daar sta je dan, besluiteloos, met een druipend theezakje in je hand voor vier afzonderlijke afvalbakken. Het zakje zelf mag bij het gft, maar hoe zat het ook alweer met dat papieren label? En een nog belangrijkere vraag: wat gebeurt er nou eigenlijk precies met al deze afzonderlijk weggemikte rommel? In KIJK 1/2016 legt Enith Vlooswijk het haarfijn uit.

coverVerder onder meer in dit nummer:

  • Sir John Pendry stond aan de wieg van een van de spannendste onderzoeksvelden van dit moment: onzichtbaarheidsmantels. KIJK sprak met hem.
  • Dat wetenschappers onderling kunnen kibbelen, was bekend. Maar over de vondst van een nieuwe mensachtige lijkt niemand het eens te zijn.
  • Direct uit je koelkast koude biertjes tappen; het kan met de koelkastbiertap van Wouter Groenewolds. En jij kunt hem ook maken.
  • Een leeuwin onder de scanner, een gorilla onder narcose en een zeeschildpad onder het CT-apparaat. Het levert prachtige beelden op.

KIJK 1/2016 ligt in de winkel tot en met 20 januari voor 5,95 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen – zonder verzendkosten. Lees je het blad liever op je tablet? Dat kan met de apps Tijdschrift.nl en Magzine.nu.

Beeld: Marco Lap, NASA


Meer Nieuws