KIJK 2/2016: Jan Soldaat wordt robogeek

Naomi Vreeburg

24-12-2015 09:00:39

Gisteren is de nieuwe editie van KIJK naar de drukker gegaan. Met op de cover: soldaat van de toekomst.

Onze lichamen zijn nauwelijks bestand tegen de oorlogen die we ontketenen. Daarom beschermen we onze soldaten met een hoop technologie. Wordt Jan Soldaat gepimpt tot onverslaanbare vechtjas? Of zal hij binnenkort het veld ruimen voor autonome, Terminator-achtige humanoïden? In KIJK 2/2016 zetten we enkele belangrijke technische uitvindingen voor militaire strijdkrachten op een rij.

unknownVerder onder meer:

  • Wanneer we het nieuwe jaar inluiden, trekken we weer massaal de champagneflessen open. Is onze liefde voor alcohol evolutionair te verklaren?
  • Diamanten hoef je niet te vinden – je kunt ze ook maken. KIJK bezocht een Nederlands bedrijf dat zich daarmee bezig houdt.
  • Delftse onderzoekers bewezen met een waterdicht experiment dat deeltjes op grote afstand elkaar kunnen beïnvloeden. En dat heeft strekkende gevolgen.
  • Het westen heeft Ebola expres naar Afrika gebracht! Althans, deze samenzwering deed de ronde. Waar kwamen die verdenkingen vandaan?

KIJK 2/2016 verschijnt op 21 januari en ligt in de winkel tot en met 17 februari.

Houd deze site in de gaten voor teasers van de artikelen en rubrieken uit dit nummer!

Beeld (header): Getty ImagesPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?