KIJK 6/2015 verschenen!

Naomi Vreeburg

21 May 2015 09:00

Vanaf vandaag is hij in de winkel te vinden en bij abonnees op de deurmat: KIJK 6/2015. Met als coveronderwerp: ‘Prikpaniek. Waarom we zo bang zijn voor vaccinaties én wat voor gevolgen dat heeft.’

Steeds meer mensen laten hun kinderen niet vaccineren, omdat ze het nut ervan niet meer zo inzien en zich druk maken over de bijwerkingen. Ze denken bijvoorbeeld dat vaccins giftige stoffen bevatten. Of ‘tegennatuurlijk’ zijn. Maar waar komt deze angst vandaan? Hoe terecht is die? En waar kan de afkeer van inentingen toe leiden? Hidde Boersma beantwoordt deze vragen in KIJK 6/2015!

KIJK 6/2015 verschenenVerder onder meer in dit nummer:

  • Is voor de beeldbuis hangen slecht voor je ogen? En hoe werkt het kijkkastje precies? In 5 minuten alles over televisie.
  • Luchtvervuiling in het Amazonewoud beïnvloedt het klimaat direct, zo ontdekten wetenschappers kortgeleden. Het project GOAmazon onderzoekt de ernst van dit fenomeen.
  • Muizen zijn niet voor één gat te vangen; al tijden niet. En dit leverde een aantal inventief bedachte, maar ook nogal gruwelijke muizenvallen op. Vijf bizarre exemplaren in beeld.
  • De EU wil nu ook militair aan de weg timmeren. Maar is de NAVO hier wel zo blij mee?

KIJK 6/2015 ligt in de winkel tot en met 10 juni en kost 5,25 euro. Het nummer is ook online te bestellen – zonder verzendkosten! Lees je het blad liever op je tablet? Dat kan met de apps Tijdschrift.nl en Magzine.nu.

Beeld: Vijselaar en Sixma


Meer Nieuws