KIJK gaat weer Live!

KIJK-redactie

03-11-2013 11:00:09

Logo KIJK Live!

Komende dinsdag is de derde editie van KIJK Live! Vier buitengewoon interessante onderwerpen uit KIJK, op het podium belicht door experts. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus grijp je kans!

Aanmelden? Klik hier.

Dinsdag 5 november is de derde try-out van KIJK Live! in de Meet and Workspace van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hierbij vertellen enthousiaste, deskundige sprekers uit de wereld van wetenschap en technologie in een ongedwongen setting over hun vakgebied, waarbij er natuurlijk gelegenheid is tot het stellen van vragen. De avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur, en er zijn nog een aantal plekken vrij. Je kunt je hier kosteloos aanmelden.

Net als Dexter

In de tv-series van nu is de held forensisch expert, diagnostisch arts of scheikundeleraar. Deze maand neemt KIJK een aantal series onder de wetenschappelijke loep. Want: hoe betrouwbaar is al die televisiewetenschap eigenlijk? Forensisch onderzoeker en bloedspatten-expert Martin Eversdijk van Politie Amsterdam-Amstelland vertelt op KIJK Live! hoe de Dexters van de Nederlandse politie écht te werk gaan – op het gebied van moordonderzoek dan.

Zwart gat

Wat gebeurt er als je in een zwart gat valt? We dachten altijd dat je dan wordt verscheurd. Maar misschien verbrand je wel! Theoretisch natuurkundige Jan Pieter van de Schaar (Universiteit van Amsterdam) praat ons bij.

Startschot voor de Holocaust

Toen een jonge Jood 75 jaar geleden een Duitse diplomaat vermoordde, loste hij onbedoeld het startschot voor de Kristallnacht en daarmee feitelijk voor de hele Holocaust. Advocaat Sidney Smeets schreef er het boek De wanhoopsdaad over. Tijdens KIJK Live! vertelt hij wat er precies gebeurde rond de Kristallnacht.

Zon op aarde

De halve wereld bouwt momenteel samen in Zuid-Frankrijk aan een ‘zon op aarde’ als toekomstige duurzame energiebron. Hoe doen ze dat en wat hebben ze daarvoor nodig? Wetenschapsvoorlichter Arian Visser (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) laat dat zien met live, vlammende experimenten… Bereid je voor op een spektakel!

Naast deze onderwerpen is KIJK Live! ook het moment om de redactie van KIJK te ontmoeten. Daarnaast zal Diederik Jekel, KIJK-columnist én de enthousiaste wetenschapsjournalist van De Wereld Draait Door, zijn opwachting maken bij KIJK Live!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis