KIJK lanceert waterraketten in Haarlem

kijkmagazine

25-05-2016 12:20:00

Rolf Hut lanceert flesraket

Deze week hield KIJK een bescheiden lanceerfeestje rond het nieuwe nummer, met D.I.Y. science als thema. En dat werd ook écht een lanceerfeestje.

Morgen verschijnt de nieuwe KIJK, met MacGyver-wetenschapper Rolf Hut als gasthoofdredacteur. Afgelopen maandag vierde de redactie samen met Hut al de lancering van deze bijzondere editie, aan de Haarlemse Botermarkt. En al gauw bleek dat er meer dan alleen een tijdschrift werd gelanceerd…

Rolf Hut en Bruno van Wayenburg lanceren waterraketten

MacGyverwetenschapper Rolf Hut (links) en Bruno van Wayenburg lanceren hun waterraketten op de Botermarkt in Haarlem.

Rolf Hut zelf bouwde ter plekke een nieuw exemplaar van de flesraket die hij voor KIJK maakte met behulp van spullen die je op Schiphol achter de douane kunt kopen. Wetenschapsjournalist én modelraket-enthousiasteling Bruno van Wayenburg nam zijn eigen raket van thuis mee. Uiteraard mondde dat uit in een wedstrijdje:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
De winnaar was – voor zover we dat op het oog konden beoordelen – de vliegende colafles van Rolf Hut.

Meer weten over hoe je zelf zo’n raket bouwt van huis-tuin-en-keuken-spullen (of liever: vliegveldspullen)? Je vindt het in de KIJK die morgen verschijnt, samen met tal van andere artikelen met een doe-het-zelf-insteek.

Beeld: Erik de Klein, filmpje: Manon van der MeijPodcast KIJK en luister via JUKEMeer DIY

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis