KIJK Live! 27 januari Eindhoven: basiliek van ijs en meer!

kijkmagazine

30-12-2014 09:00:33

Sagrada Familia - ijs - header

Hoe bouw je een basiliek van ijs? Dat en meer hoor je op de volgende KIJK Live!, op dinsdagavond 27 januari in Eindhoven.

Sinds zomer 2014 reist ons evenement KIJK Live! rond. Eerder deden we Utrecht en Wageningen aan, nu is Eindhoven aan de beurt. Op dinsdag 27 januari strijken we neer op de High Tech Campus. Wat kun je zoal verwachten op deze editie?

Einstein op de beurs

Wat hebben Albert Einstein, financiële markten, het internet en epidemieën met elkaar gemeen? Wiskundige Johan van Leeuwaarden zal op de Eindhovense KIJK Live! uit de doeken doen hoe achter het aantonen van moleculen in 1905 door Einstein dezelfde technieken schuil gaan die ons nu helpen om allerlei complexe systemen te doorgronden.

Gewichtloze trip

Voor maar weinig mensen is het weggelegd om een tripje te maken aan boord van een vliegtuig dat kort gewichtloosheid opwekt door parabolen te vliegen. Maar verslaggever Roel van der Heijden wist zich een plekje aan boord van zo’n ‘kotskomeet’ te verzekeren, wat een mooie reportage voor KIJK 2/2015 opleverde. Op KIJK Live! wordt hij op het podium geïnterviewd door KIJK-hoofdredacteur Inge Fraters over zijn gewichtloze ervaringen en de wetenschap die zo’n paraboolvlucht mogelijk maakt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

IJzige basiliek

Onlangs waren ze nog in het nieuws: de TU Eindhoven-studenten van Structural Ice die in Finland de beroemde basiliek Sagrada Família aan het nabouwen zijn… in ijs. Of liever gezegd: in pykrete, dat een mengsel is van ijs en zaagsel. De Structural Ice-versie basiliek – waarvan het nog steeds onvoltooide origineel in Barcelona is te vinden – zal bestaan uit verschillende koepels, waarvan de grootste 30 meter hoog moet worden; de hoogste ijskoepel tot nu toe. Op KIJK Live! geeft het team achter het bouwsel, dan nét terug uit Finland, een demonstratie.

En dat is nog niet alles – maar over de overige onderwerpen van deze KIJK Live! lees je binnenkort meer op deze site.

Geef je op!

De datum van de volgende KIJK Live! is zoals gezegd 27 januari, de locatie Grand Café The Colour Kitchen, in Conference Center The Strip van de Hightech Campus Eindhoven (routebeschrijving). Het officiële programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met aansluitend borrel tot 22.30 uur. Van tevoren kun je ook in The Colour Kitchen dineren.

Erbij zijn? Geef je op via de site Meetup of door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Eindhoven’ en in het bericht de namen en mailadressen van de mensen die je als bezoeker opgeeft. Toegang is gratis, dus voor het geld hoef je het niet te laten!

Hopelijk tot de 27ste!

Beeld: Structural IcePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis