KIJK Live! 27-1 in Eindhoven: ons hackbare leven

kijkmagazine

07-01-2015 09:00:31

wachtwoord

Waarom zijn we zo kwetsbaar voor hackers? En wat kun je doen om je eigen cyberveiligheid te verhogen? Je hoort het op de KIJK Live! van 27 januari in Eindhoven!

In het coverartikel van ons komende nummer duiken we uitgebreid in de wereld van de cybercriminaliteit. Behoorlijk wat apparaten in je huis zijn tegenwoordig te hacken – en met de opkomst van ‘The Internet of Things’ zullen dat er alleen maar meer worden. En ook bedrijven en overheden maken zich behoorlijk zorgen over computercriminaliteit.

Op de KIJK Live! van dinsdag 27 januari in Eindhoven hebben we een heel bijzondere spreker om deze kwestie op het podium toe te lichten: Gijs van den Broek, gecertificeerd ethisch hacker bij Cryptix. Hij wordt door bedrijven en zorginstellingen ingehuurd om te zoeken naar gaten in hun beveiliging en daarover te rapporteren.

Wat weten we écht van de Sony-hack?

Op KIJK Live! zal Van den Broek uitleggen waarom cybercriminelen tegenwoordig zoveel zwakke plekken vinden én misbruiken. Via een korte terugblik laat hij zien wat de oorzaken zijn van de kwetsbaarheden die nu steeds in het nieuws komen. Verder hoopt hij in te gaan op de veelbesproken Sony-hack, die aan Noord-Korea wordt toegeschreven: wat weten we hier nu echt van?

Tot slot vertelt Van den Broek wat je zelf kunt doen om je beter te beschermen tegen ‘cybertuig’. “Iedereen weet inmiddels wel dat je een goed wachtwoord moet kiezen en niet op links moet klikken in spamberichten”, zegt de hacker. “Maar hoe zit het met al die gratis Wi-Fi-hotspots, of Wi-Fi in de trein? Hoe veilig is dat eigenlijk en welke risico’s loop je daarbij?” Met een aantal concrete tips krijg je te horen hoe je je eigen cyberveiligheid kunt vergroten.

Lees meer over de overige onderwerpen op deze KIJK Live!

Geef je op!

De datum van de volgende KIJK Live! is zoals gezegd 27 januari. De locatie Grand Café The Colour Kitchen, in Conference Center The Strip van de Hightech Campus Eindhoven (routebeschrijving). Het officiële programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met aansluitend borrel tot 22.30 uur. Van tevoren kun je ook in The Colour Kitchen dineren.

Erbij zijn? Geef je op via de site Meetup of door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Eindhoven’ en in het bericht de namen en mailadressen van de mensen die je als bezoeker opgeeft. Toegang is gratis, dus voor het geld hoef je het niet te laten!

Hopelijk tot de 27ste!

Beeld: DARPAPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws