KIJK Live! 27 januari: weg met voedselverspilling

kijkmagazine

19-01-2015 09:00:39

Groenten supermarkt

Hoe doen we iets aan de verspilling van goed voedsel in Nederland? Dat hoor je op de volgende KIJK Live!, op dinsdagavond 27 januari in Eindhoven.

Jaarlijks verspillen we alleen al in Nederland voor 4 miljard euro aan goed voedsel, waarvan 400 miljoen euro voor rekening komt van supermarkten die producten weggooien. De Europese organisatie NoFoodWasted heeft hiervoor een oplossing bedacht, in de vorm van de app Afgeprijsd. Op de volgende KIJK Live! vertelt August de Vocht hoe die precies werkt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verder zal op deze editie gecertificeerd ethisch hacker Gijs van den Broek, in aansluiting op het coververhaal van de nieuwe KIJK, uitleggen waarom we zo kwetsbaar zijn voor cybercriminelen en enkele recente hacks bespreken. Ook geeft Van den Broek enkele tips om je eigen cyberveiligheid te verhogen. Hoe slim is het bijvoorbeeld om gebruik te maken van de gratis Wi-Fi die op zoveel plekken wordt aangeboden?

Daarnaast tonen TU Eindhoven-studenten van StructuralIce hoe zij met zaagsel versterkt ijs hebben gebruikt om in Finland de Sagrada Familia na te bouwen, laat wiskundige Johan van Leeuwaarden zien wat Einstein, internet en financiële markten met elkaar gemeen hebben, en wordt KIJK-verslaggever Roel van der Heijden live geïnterviewd over zijn gewichtloze ervaring aan boord van een vomet comet.

Geef je op!

De volgende KIJK Live! wordt zoals gezegd gehouden op dinsdag 27 januari. De locatie Grand Café The Colour Kitchen, in Conference Center The Strip van de Hightech Campus Eindhoven (routebeschrijving). Het officiële programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met aansluitend borrel tot 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30; van tevoren kun je ook in The Colour Kitchen dineren.

Erbij zijn? Geef je op via de site Meetup of door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Eindhoven’ en in het bericht de namen en mailadressen van de mensen die je als bezoeker opgeeft. Toegang is gratis, dus voor het geld hoef je het niet te laten!

Hopelijk tot de 27ste!

Beeld: DARPAPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws