KIJK Live! 4: de Amazone en Quantified Self

kijkmagazine

06-12-2013 13:00:41

Logo KIJK Live!

Komende maandag is de vierde editie van KIJK Live! Onder andere hoor je hier meer over het verschijnsel Quantified Self en het Amazonegebied.

Je ziet ze steeds meer: gadgets waarmee je dingen aan je eigen lichaam kunt meten. Zoals de Fitbit, die bijhoudt hoeveel stappen je in de loop van de dag zet en hoe goed je ’s nachts slaapt. Of de LumoBack, die je onderrug in de gaten houdt. Dit soort apparaatjes maken deel uit van de trend Quantified Self. Maarten den Braber, mede-oprichter van Quantified Self Europe en Quantified Self Amsterdam, vertelt KIJK Live! 4 over het nut hiervan – en neemt een aantal voorbeelden mee!

Verder bespreken we in de huidige KIJK een scenario waarin we het hele Amazonewoud kappen. Gelukkig is de kans klein dat het zover gaat komen, maar wat gaat er dan wel gebeuren met het Amazonegebied? Daarover gaat de presentatie van Bart Kruijt. Hij is niet alleen als onderzoeker verbonden aan het Wageningen University and Research Centre, maar ook coördinator van het EU-AMAZALERT-project, dat de invloed van klimaatverandering en landgebruik op het Amazonegebied bestudeert.

Ook Stephan van Duin, KIJK-schrijver, wetenschapsjournalist en bioloog, zal te zien zijn op de laatste KIJK Live! van 2013. Maar wat hij precies gaat doen, houden we nog even geheim…

Wil je deze én andere praatjes graag bijwonen? Dat kan – en het kost je niets! Geef je op via de site Meet-up als bezoeker en kom langs op 9 december!

De locatie is de Meet and Workspace van de Beurs van Berlage in Amsterdam. De zaal gaat open om 19.30 uur, het officiële programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot borrelen met de sprekers, de KIJK-redactie en de andere bezoekers. Kom ook, en spread the word!

KIJK Live! wordt georganiseerd in samenwerking met Martijn Aslander en Permanent Beta.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar