KIJK Live: Bart Kruijt over het Amazonegebied

kijkmagazine

11-01-2014 16:00:23

Bart Kruijt

Op de vierde editie van KIJK Live! sprak klimaatwetenschapper Bart Kruijt over het Amazonegebied. Bekijk nu zijn presentatie online!

Sinds september vorig jaar heeft KIJK zijn eigen maandelijkse evenement: KIJK Live! Hier geven deskundigen praatjes voor een breed publiek, vaak opgehangen aan een artikel in ons blad. Zoals ‘Wat als… we het Amazonegebied helemaal kappen?’, te vinden in KIJK 13/2013. Nu is een volledige ontbossing van het gebied een extreem scenario dat (gelukkig) waarschijnlijk niet zal plaatsvinden, maar dat betekent natuurlijk niet dat het Amazonewoud veilig is. Bart Kruijt, klimaatwetenschapper bij Wageningen Universiteits- en Researchcentrum, sprak daarom op de vierde KIJK Live! over de gevolgen van ontbossing en klimaatverandering voor het Amazonegebied. Zijn hoofdstelling: de Amazone is zowel veerkrachtig als gevoelig.

Bekijk zijn presentatie, mét geluidseffecten:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De video werd geschoten en gemonteerd door Daan van Bergen van VideoLogic.

Ook een keer bij KIJK Live! zijn? De volgende editie wordt gehouden op dinsdag 21 januari 2014 in de Meet and workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur en is om 22.00 afgelopen. Daarna is er gelegenheid om met de sprekers en de KIJK-redactie na te borrelen. Toegang is gratis; als je iets wilt drinken vooraf, in de pauze en tijdens de borrel, is er een pot waar je 5 euro in kunt gooien.

Opgeven voor de vijfde KIJK Live! kan via de site Meet-up.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws